کاهش وزن ناگهانی نشانه سرطان است؟

محققان دانشگاه‌های آکسفورد و اکستر در بررسی‌های جدید خود دریافتند که کاهش وزن ناخواسته دومین عامل خطر وجود سرطان بوده و می‌توان از آن برای تشخیص زودهنگام بیش از ده نوع سرطان استفاده کرد.
کد خبر: ۱۷۷۰
|
۲۵ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۳
زندگی امروز/ محققان دانشگاه‌های آکسفورد و اکستر در بررسی‌های جدید خود دریافتند که کاهش وزن ناخواسته دومین عامل خطر وجود سرطان بوده و می‌توان از آن برای تشخیص زودهنگام بیش از ده نوع سرطان استفاده کرد.

به گزارش زندگی امروز به نقل ازسیناپرس، بر اساس مطالعات و بررسی‌های جدید، کاهش وزن ناگهانی و ناخواسته، دومین نشانه خطر ابتلا به برخی از سرطان‌ها به‌حساب می‌آید. پژوهش‌هایی که توسط محققان دانشگاه‌های آکسفورد و اکستر (Exeter) انجام‌شده نشان می‌دهند، کاهش وزن ناگهانی و غیرارادی دومین عامل برای تشخیص اولیه و شناسایی سرطان‌های کولورکتال (colorectal) یا سرطان‌های دستگاه گوارش اعم از معده، رود کوچک و بزرگ و غیره، ریه، لوزالمعده و کلیه است.

خدمات ساده‌ای مانند تشخیص کاهش وزن که می‌تواند توسط پزشکان عمومی انجام گیرد، بسیار حیاتی و ضروری هستند و می‌توان گفت برای تشخیص زودهنگام سرطان‌ها موردنیاز بوده تا بتوان پیش از گسترش این بیماری آن را نابود کرده وزندگی سالمی را در پیش گرفت و بررسی‌های هماهنگ و چکاپ مناسب بخش‌های متعدد بدن می‌تواند به تشخیص سریع سرطان در بیماران مبتلابه کاهش وزن کمک کند.

در تحقیقات انجام‌شده، ۲۵ پژوهش و مطالعه که درمجموع شامل اطلاعات بیش از ۱۱٫۵ میلیون بیمار بوده، موردبررسی، تجزیه‌وتحلیل قرارگرفته و نتیجه آن‌ها نشان می‌دهد، کاهش وزن با ده نوع سرطان ارتباط دارد.

در این بررسی‌ها مشخص‌شده است که عامل کاهش وزن ناخواسته و غیرعمدی به‌ویژه در افراد بالای ۶۰ سال در سه آستانه ریسک بالا برای بررسی فوری در دستورالعمل‌های مؤسسه ملی سلامت و تربیت برتر (The National Institute for Health and Care Excellence) انگلستان که با عنوان مخفف (NICE) شناخته می‌شود، قرار دارد. باوجود عامل کاهش وزن ناخواسته، میانگین خطر در تمامی نمونه سرطان‌ها، در زنان بالای ۶۰ سال، ۶٫۷ درصد و در مردان ۱۴٫۲ درصد افزایش پیدا می‌کند.

دکتر بریان نیکلسون (Brian Nicholson) از پژوهشگران ارشد این پروژه تحقیقاتی، در این رابطه گفت: «خدمات ساده‌ای مانند تشخیص کاهش وزن که می‌تواند توسط پزشکان عمومی انجام گیرد، بسیار حیاتی و ضروری هستند و می‌توان گفت برای تشخیص زودهنگام سرطان‌ها موردنیاز بوده تا بتوان پیش از گسترش این بیماری آن را نابود کرده وزندگی سالمی را در پیش گرفت. تحقیقات ما نشان می‌دهند که بررسی‌های هماهنگ چکاپ مناسب بخش‌های متعدد بدن می‌تواند به تشخیص سریع سرطان در بیماران مبتلابه کاهش وزن کمک کند. در حال حاضر ما باید تحقیقات خود را ادامه دهیم تا بفهمیم بهترین ترکیب آزمایش‌ها برای تشخیص میزان وزن ازدست‌رفته بیماران سرطانی چه مقدار بوده و افراد درخطر باید نگران چه میزان کاهش وزن خود باشند.»

پروفسور ویلی همیلتون (Willie Hamilton) از همکاران تحقیقاتی این پروژه در رابطه با کاهش وزن غیرعمدی چنین اظهار داشت: «ما متوجه شدیم که همیشه کاهش وزن بدون برنامه‌ریزی و ناخواسته ممکن است نشان‌دهنده وجود سرطان باشد. درواقع بررسی‌های انجام‌شده نشان می‌دهند، تمام شواهد منتشرشده و مدارک اثبات‌شده ما را به‌سوی توجه به عامل مهم کاهش وزن ناخواسته می‌کشاند و این عامل برای تشخیص بیماری و نجات جان بیماران از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. به‌ویژه می‌توان گفت توجه به این عامل در مؤسساتی که عنوان یک مرحله‌ای را برای تشخیص سرطان به کار می‌برند، ضروری خواهد بود چراکه آن‌ها همه آزمایش‌های لازم را در یک مرحله برای افراد لازم می‌دانند درحالی‌که بررسی کاهش وزن ناخواسته می‌تواند بسیار سریع‌تر و راحت‌تر پاسخگوی بیماران باشد.»

ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته: ۰