آشنایی با داروی آسپرین و موارد مصرف آن

آسپرین برای درمان درد و کاهش تب یا التهاب استفاده می شود. گاهی اوقات برای درمان یا پیشگیری از حملات قلبی،سکته مغزی و درد قفسه سینه (آنژین) مورد استفاده قرار می گیرد.
کد خبر: ۱۸۱۱
|
۲۷ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۲:۰۱
زندگی امروز/ قبلاز مصرف آسپرین مصرف داروهای ضد افسردگی مانند سیتالوپرام، اس سیتالوپرام، فلوکستین، فلووکسامین، پاروکستین، سرترالین ، ترازودون یا ویلازودون را به پزشک خود اطلاع دهید.

به گزارش زندگی امروز به نقل ازداروی،دارویاب،آسپرین یک سالیسیلات است. این دارو با کاهش مواد خاصی در بدن باعث کاهش درد، تب و التهاب می شود.

آسپرین برای درمان درد و کاهش تب یا التهاب استفاده می شود. گاهی اوقات برای درمان یا پیشگیری از حملات قلبی،سکته مغزی و درد قفسه سینه (آنژین) مورد استفاده قرار می گیرد.

اگر شرایط خاص قلبی عروقی دارید آسپرین باید فقط تحت نظارت یک پزشک استفاده شود.

پیش از مصرف
آسپرین نباید تویط کودکان و نوجونانی که دارای تب، علایم آنفولانزا یا آبله مرغان هستند مصرف شود.در غیر این صورت وضعیت خطرناک و گاه مرگباری موسوم به سندرم ری میتواند رخ دهد

درصورت داشتن هر یک از موارد زیر نباید از آسپرین استفاده کنید:

اختلالات خونریزی مانند هموفیلیسابقه خونریزی در معده یا رودهاگر به داروهای ضد التهاب غیر استروییدی

(NSAID) مانند ایبوپروفن ، ناپروکسن، کتوپروفن، ایندومتاسین، اتودولاک، دیکلوفناک، کتورولاک، ملوکسیکام ،نابومتون، پیروکسیکام و… حساسیت دارید.برای حصول اطمینان از مضر نبودن مصرف آسپرین,درصورت داشتن هریک از موارد زیر به پزشک اطلاع دهید:

آسم یا آلرژی فصلیزخم معدهبیماری کبدیبیماری کلیویبیماری های مرتبط با خونریزی و لختگی خوننقرسبیماری قلبی، فشار خون بالا یا نارسایی احتقانی قلب

آشنایی با داروی آسپرین و موارد مصرف آن


مصرف در دوران بارداری
مصرف آسپیرین در دوران بارداری ممکن است باعث خونریزی مادر یا نوزاد در هنگام زایمان شود.اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید، به پزشک خود اطلاع دهید.

مصرف در دوران شیر دهی
آسپرین می تواند به شیر مادر منتقل شود و ممکن است به کودک شیرخوار آسیب برساند. هنگام استفاده ,از این دارو نباید به نوزادتان شیر دهید.

داروی آسپرین را چگونه مصرف کنیم؟
آسپرین را همانگونه که در راهنمای دارویی یا نسخه پزشک نوشته شده مصرف کنید. در مقادیر بزرگتر ,یا کوچکتر یا طولانی تر از توصیه پزشک استفاده نکنید.

اگر آسپیرین معده شما را از اذیت می کند، آن را با غذا مصرف کنید.

از شکستن، جویدن و یا خرد کردن قرص آسپرین پرهیز کنید و آن را همانگونه که هست ببلعید.

شکل جویدنی آسپرین باید قبل از بلعیدن جویده شود.

اگر از شکل تجزیه شدنی و یا قرص های جوشان آسپرین استفاده میکنید؛ در مورد مقدار و نحوه مصرف دارو ,دستورات پزشک را مد نظر داشته باشید.

اگر یک عمل جراحی در پیش دارید، پزشک را از مصرف آسپرین مطلع سازید. ممکن است لازم باشد,که برای مدتی مصرف آسپرین را متوقف کنید.

اگر قرص های آسپرین بویی شبیه به سرکه داشته باشند نباید از آنها استفاده کنید؛زیرا اثربخشی آن میتواند کوتاه باشد.

آسپرین را در دمای اتاق و بدور از گرما و رطوبت نگهداری کنید.

در صورت فراموش کردن مصرف دارو
از آنجائیکه آسپیرین در صورت نیاز مورد استفاده قرار می گیرد، ممکن است با یک برنامه مشخص استفاده نشود.اگر شما یک برنامه مصرفی دارید، در صورت فراموش کردن مصرف دارو به محض متوجه شدن،داروی فراموش شده را مصرف کنید.

اگر به نوبت مصرف بعدی دارو زمان اندکی مانده است از مصرف داروی فراموش شده پرهیز کنیدو از مصرف داروی اضافی جهت جبران نوبت از دست رفته خودداری کنید.

علائم اووردوز با آسپرین
سریعا با اورژانس تماس بگیرید.علائم اووردوز عبارتند از: کم شنوایی موقت، تشنج یا کما.

آشنایی با داروی آسپرین و موارد مصرف آن

موارد مصرف آسپرین
درطول مصرف اسپیرین از مصرف الکل خودداری کنید. الکل میتواند احتمال خونریزی معده را افزایش دهد.درصورتی که برای پیشگیری از حمله قلبی یا سکته مغزی از آسپرین استفاده میکنید،از مصرف ایبوپروفن اجتناب کنید.

ایبوپروفن ممکن است این دارو را کم اثر کند. اگر مجبور به مصرف هر دو دارو هستید،ایبوپروفن را حداقل ,۸ ساعت قبل یا ۳۰ دقیقه پس از مصرف آسپرین مصرف کنید.

قبل از استفاده داروهای سرماخوردگی، ضد حساسیت یا مسکن، درباره مصرف اسپیرین به پزشک یا داروساز,خود اطلاع دهید. بسیاری از داروهای موجود در داروخانه حاوی آسپیرین یا یک داروی ضد التهاب,غیر استروییدی (NSAID) هستند.

مصرف برخی از محصولات در کنار هم باعث میشود که از یک نوع دارو چند برابر دریافت کنید.مطمئن شوید در ترکیب سایر داروهایی که مصرف میکنید ایبوپروفن، کتروپروفن،ناپروکسن یا یک داروی ضد التهاب غیر استروییدی (NSAID) دیگر وجود نداشته باشد.

عوارض جانبی
اسپیرین میتواند باعث بروز واکنش های شدید آلرژیک شود. درصورت بروز علایم واکنش آلرژیک از جمله کهیر،مشکل در تنفس، تورم صورت، زبان، لب ها و گلو مصرف دارو را متوقف کرده و فورا به اورژانس مراجعه نمایید.


درصورت داشتن هریک از موارد زیر مصرف دارو را متوقف و به پزشک مراجعه کنید:
زنگ زدن گوش ها، گیجی، توهم، تنفس سریع، تشنجتهوع شدید، استفراغ، یا درد معدهمدفوع خونی یا تیره، سرفه های خونی یا استفراغ که قهوه ای رنگ به نظر می رسدتبی که بیش از ۳ روز طول می کشدتورم یا یک درد طولانی تر از ۱۰ روز

ناراحتی معده، سوزش سر دلخواب آلودگیسردرد خفیف
این لیست کاملی از عوارض جانبی این دارو نیست و ممکن است عوارض دیگری هم رخ دهند.در مورد عوارض جانبی غیر معمول یا مزمن به پزشک خود اطلاع دهید.

تداخلات دارویی
قبل از مصرف اسپیرین مصرف داروهای ضد افسردگی مانند سیتالوپرام، اس سیتالوپرام، فلوکستین،فلووکسامین، پاروکستین، سرترالین ، ترازودون یا ویلازودون را به پزشک خود اطلاع دهید.

مصرف هر یک از این داروها با یک داروی ضد التهاب غیر استروییدی (NSAID) ممکن است شما را ,در برابر کبودی و خونریزی آسیب پذیر تر کند.

اگر از داروهای زیر نیز استفاده می کنید، به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید:

رقیق کننده های خون
وارفارین، کومادین یا داروهای دیگر که برای جلوگیری از لخته شدن خون استفاده می شود.

تاثیر آسپرین بر سرطان روده
این یک لیست کامل از دارو هایی که بر اسپیرین تاثیر میگذارند نیست. دارو های دیگری هم میتوانند ,با آسپرین تداخل ایجاد کنند که دارو های بدون نسخه پزشک و دارو های گیاهی را نیز شامل میشود.درباره دارو هایی که مصرف میکنید با پزشک خود مشورت کنید.

درباره تاثیر آسپرین در کاهش ابتلاء به سرطان روده بیشتر بدانید
مقاله منتشر شده در نشریه جاما انکولوژی نشان دهنده اثر اسپیرین در کاهش خطر ابتلا به سرطان روده است.

دانشمندان مصرف طولانی مدت اسپیرین را با کولونوسکوپی در پیشگیری از سرطان برابر می دانند.آسپرین جز اولین داروهای شیمیایی ساخت بشر است که در طول سالیان متمادی برای تسکین درد و کاهش تب،کاربرد داشته است.

همچنین مانع از تجمع پلاکت در جریان خون می شود و در پیشگیری از حملات قلبی کاربرد دارد،گرچه مصرف آن خالی از خطر نیست و ممکن است باعث بروز خونریزی گوارشی گردد.اثر این دارو در پیشگیری از سرطان روده، حاصل تحقیق دو دوره طولانی مدت محققین امریکایی است.
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته: ۰