شکایت یک مرد هندی از والدین خود به‌خاطر به‌دنیا آوردنش!

این جنبش ضد تولد، یک جنبش متفاوت و غیرطبیعی متکی بر مسایل متاثر از بحث‌های اخلاقی- وجدانی است که چند گروه فیسبوکی در هند راه انداخته‌اند. جنبشی که در ارتباط نزدیک با جنبش‌های محیط زیستی و البته جنبش‌هایی است که خواهان آزادی انتخاب زوج‌ها درباره موضوع بچه‌دار شدن یا نشدن‌شان است.
کد خبر: ۲۰۵۷
|
۲۶ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۳:۱۴
شکایت یک مرد هندی از والدین خود به‌خاطر به‌دنیا آوردنش!



ظاهرا در غوغای هزاران جنبش و کمپین‌های گوناگون، جنبش ضد تولد نیز به راه افتاده است. طلیعه‌دار این جنبش نیز یک مرد هندی است که قصد دارد از پدر و مادرش به‌خاطر این‌که او را بدون کسب رضایتش به دنیا آورده‌اند، شکایت کند.

به‌گزارش شفقنا به‌ نقل از RT، یک مرد جوان هندی تصمیم گرفته است از والدینش به این اتهام که او را بدون کسب اجازه و رضایتش به دنیا آورده‌اند شکایت کند. این خبر اگرچه در ظاهر شبیه شوخی به نظر می‌رسد، اما متاسفانه واقعیت دارد و طلایه‌دار این حرکت خنده‌دار نیز رافائل ساموئل جوان است که در خط مقدم جنبش اجتماعی جدیدی که هنوز نامی برایش انتخاب نشده است، قرار گرفته است.

رافائل ساموئل می‌گوید: «من والدینم را دوست دارم، ولی آن‌ها تنها برای لذت و خوش‌گذرانی خودشان مرا به‌وجود آورده‌اند و من از این قضیه شاکی هستم». این شهروند بمبئی البته اذعان دارد که زندگیش تاکنون «با آرامش و شگفت‌انگیز» بوده، و تنها مشکلش این است که پدر و مادرش او را مجبور کرده‌اند زندگی کند و او دلش نمی‌خواهد این اجبار را علیه فردی دیگر به‌کار برد یا دیگران در آینده ناچار به تحمل چنین اجباری شوند. او در گفتگو با روزنامه چاپی ایندین آوت‌لت می‌گوید: «نمی‌دانم چرا باید مجبور شوم و البته فرد دیگری را مجبور کنم که در زندگی برنامه خسته‌کننده و مزخرفی چون تحصیل در مدرسه، پیدا کردن کار و مواردی از این دست را تحمل کند، به‌خصوص وقتی خودم به کسی اجازه نداده‌ام که مرا به دنیا آورد و مجبور به تحمل این روزمرگی‌ها و دشواری‌ها کند».

این جنبش ضد تولد، یک جنبش متفاوت و غیرطبیعی متکی بر مسایل متاثر از بحث‌های اخلاقی- وجدانی است که چند گروه فیسبوکی در هند راه انداخته‌اند. جنبشی که در ارتباط نزدیک با جنبش‌های محیط زیستی و البته جنبش‌هایی است که خواهان آزادی انتخاب زوج‌ها درباره موضوع بچه‌دار شدن یا نشدن‌شان است. جنبش‌هایی که در هند آغاز شده و بیشتر از جانب زوج‌های جوانی حمایت می‌شود که از این‌که تصمیم آن‌ها برای بچه‌دارنشدن با قضاوت خانواده‌ها و جوامع‌شان همراه می‌شود، شکایت دارند. زوج‌هایی که حتی برخی‌شان می‌گویند که بعد از اعلام تصمیم‌شان مبنی بر عدم تمایل به بچه‌دار شدن از سوی جوامع محل زندگی‌شان مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرند.

رافائل ساموئل این جنبش تازه بی‌نام را در فیسبوک که به شدت از سوی زوج‌های جوان مورد حمایت قرار گرفته با چنین پست‌هایی آغاز کرد: «آیا مجبور کردن یک کودک برای این‌که زندگی کند، درس بخواند، دنبال کار بگردد، ازدواج کند و… گروگان‌گیری و برده‌داری نیست؟».

با این‌که شماری از فعالان جنبش‌ها و حرکات ضد تولد، فواید محیط زیستی کاهش تولید را در کره زمین فریاد می‌زنند؛ و در شرایطی‌که پژوهشی گسترده در سال ۲۰۱۷ این نتیجه تکان‌دهنده را در سطح وسیعی منتشر کرده که یکی از تاثیرگذارترین راه‌ها برای کاهش کربن موجود در فضا کاهش میزان موالید در دنیاست (طبق این گزارش کاهش متوسط یک فرزند در هر خانواده در طی یک نسل می‌تواند آلودگی‌های محیطی دنیا را تا یک سوم کاهش دهد)، اما محققان و دانشمندان علوم مربوط به جمعیت و محیط زیست لزوم چنین جنبش‌هایی را در شرایطی که در سال‌‌های اخیر نرخ باروری -هم در هند و هم در دیگر نقاط دنیا- تا حدی کاهش یافته، مورد شک و تردید قرار داده‌اند.

در این وضع‌وحال خیلی‌ها با اعتراض و انتقاد به سیاست‌های دولت هند، این سیاست‌ها را دارای مهم‌ترین نقش در ایجاد و رشد چنین جنبش‌هایی علیه تولد و فرزندآوری می‌دانند. به‌خصوص که چندین نسل متوالی است که دولت دومین کشور پرجمعیت دنیا خانواده‌های کوچک و کم‌جمعیت را تشویق کرده و در رسانه‌های دولتی سیمایی منزجرکننده از خانواده‌های پرجمعیت ترسیم کرده است. دولت هم‌چنین با تبلیغات محلی و خانه به خانه به زوج‌های جوان توصیه کرده که بیش از دو فرزند به دنیا نیاورند. حالا نهادهای مذهبی و فعالین اجتماعی اخلاق‌گرا این سیاست‌ها را در رشدونمو جنبش‌های رادیکالی از قبیل تمام جنبش‌های ضد موالید موثر می‌دانند.

هواداران جنبش‌های ضد فرزندآوری به‌تازگی فعالیت‌شان را با تحرکات و کمپین‌هایی تحت عنوان «بچه درست کردن را تمامش کنید» شدت بخشیده‌اند. به‌عنوان مثال این گروه‌ها قصد دارند اولین کنفرانس ملی‌شان را شنبه آینده در بنگالور برگزار کنند. به‌رغم این‌که گفته می‌شود این جنبش در مقاطع زمانی گوناگونی در بین زوج‌های جوان نفوذ زیادی یافته، اما در حقیقت این برای نخستین بار است که گردانندگان و البته هواداران این جنبش دست به سازماندهی گسترده‌ای می‌زنند. به‌گفته برگزارکنندگان این کنفرانس هدف آن‌ها مخالفت با فرزندآوری نیست، بلکه می‌خواهند سازمانی جهت اطلاع‌رسانی و ارائه و انتشار آگاهی‌هایی جهت تساهل جامعه با زوج‌هایی که قصد دارند بدون بچه‌دار شدن زندگی کنند، ایجاد کنند.
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته: ۰