موافقید سینما و فوتبال را هم تعطیل کنیم؟

معاون ‏فضای مجازی دادستانی کشور می‌گوید: «قرار بود ارز دیجیتال با نام «گرام» از طریق تلگرام عرضه ‏شود که این کار غارت ۵۰‌میلیارد دلاری در اقتصاد کشور را باعث می‌شد، بنابراین تلگرام را فیلتر ‏کردیم.» جاویدنیا که در پنل تخصصی پنجمین نشست فضای مجازی پاک صحبت می‌کرده، با اظهارات ‏تازه‌ پرسش‌های تازه‌ای را هم به وجود آورده که است.
کد خبر: ۲۴۷۵
|
۲۰ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۷:۴۸
موافقید سینما و فوتبال را هم تعطیل کنیم؟


زندگی امروز- بعد از توجیهات و توضیحات و حملات زیادی که به شبکه‌های اجتماعی شده و تلگرام ‏و اینستاگرام عامل جرم و جنایت در کشور شناخته شده، آنقدر که مردم در مورد این موضوع کلی طنز ‏و شوخی در فضای مجازی انتشار داده‌اند، حالا جواد جاویدنیا حرف تازه‌ای می‌زند.

معاون ‏فضای مجازی دادستانی کشور می‌گوید:  «قرار بود ارز دیجیتال با نام «گرام»  از طریق تلگرام عرضه ‏شود که این کار غارت ۵۰‌میلیارد دلاری در اقتصاد کشور را باعث می‌شد، بنابراین تلگرام را فیلتر ‏کردیم.» جاویدنیا که در پنل تخصصی پنجمین نشست فضای مجازی پاک صحبت می‌کرده، با اظهارات ‏تازه‌ پرسش‌های تازه‌ای را هم به وجود آورده که است.

ما که تا امروز فکر ‏می‌کردیم فیلترینگ تلگرام به دلایل دیگری انجام شده، اما واقعا اگر قصد ممانعت در برابر ارز دیجیتال ‏بوده، باید پرسید این همه هزینه برای فیلتر کردن تلگرام چه فایده‌ای داشته؟ الان که بخش بزرگی از ‏کاربران تلگرام در این پیام‌رسان باقی مانده‌اند و به گفته وزیر ارتباطات اغلب آنها هم از فیلترشکن ‏استفاده می‌کنند، مدافعان فیلترینگ باید بگویند که طرح‌شان چقدر موفق بوده و چقدر توانسته‌اند ‏مردم را مجاب کنند. اگر توضیحات به همین سادگی است که بزرگواران می‌گویند، مردم باید بپذیرند و ‏عقب بکشند، اما چه شده که جوردیگری کرده‌اند؟

سوال دیگر این است که نظارت و کنترل بر رفتار ‏مردم و مثلا استفاده و خرید ارز دیجیتال زمانی که پیام‌رسان فیلتر نبود آسان‌تر بود یا حالا که همه با ‏وی‌پی‌ان و فیلترشکن به آن وارد می‌شوند؟ ارزی که هنوز عرضه نشده و پیشاپیش میلیاردها تومان ‏خرج فیلترینگ کرده‌ایم که نتیجه‌اش از همین حالا معلوم است.

ادامه صحبت‌های معاون محترم فضای ‏مجازی دادستان کشور هم قابل توجه است. ایشان در پاسخ به این پرسش که اگر در ‏توییتر فعالیت کنیم، رسانه‌های خارجی گزیده حرف‌ها را منتشر نمی‌کنند و نمی‌توان صدای خود را به ‏جهان رساند؛ اذعان داشت که «به جای استفاده از توییتر می‌توان از فضای داخلی استفاده کرد تا ‏همان برد را داشته باشد.» واقعا مشخص نیست که جناب جاویدنیا جدی می‌گویند یا در شوخی با ‏حضار چنین توضیحی را داده‌اند.

یعنی چطور ممکن است وقتی در بستری بین‌المللی که صدها‌میلیون ‏نفر از تمام دنیا درحال مبادله اطلاعات و دیالوگ هستند حاضر نشویم و با صحبت کردن در شبکه‌های ‏داخلی انتظار داشته باشیم دنیا و مخاطبان شبکه‌های اجتماعی تحت‌تأثیر قرار بگیرند. 

یعنی درحالی ‏که حملات در توییتر صورت می‌گیرد، ما در سروش و بله به دنیا پاسخ بدهیم و انتظار داشته باشیم ‏که همه دنیا بیایند پیام‌رسان‌های ما را دانلود کنند و عضو شوند تا ببینند ما چی گفته‌ایم! جل‌الخالق! ‏جاویدنیا در ادامه در مورد حضور مسئولان در توییتر هم گفته‌اند:  «مسئول نباید دنبال مردم در هر ‏بستری برود، بلکه باید بستری مناسب را برای این مردم به وجود آورد و در پلتفرمی فعالیت کند که ‏مردم به تبع او در آن‌جا فعالیت کنند. این مسأله به صلاح مملکت است و حمایت از تولید داخلی را به ‏همراه دارد. الان منی که در توییتر و تلگرام اکانت و کانال ندارم، آیا دچار مشکل شدم؟»

اولا که چرا ‏مسئول نباید جایی برود که مردم حضور دارند. این‌که مسئول خودش را از حضور مردم محروم کند ‏ظلم نیست؟ الان مسئولانی که در شبکه‌های داخلی صحبت می‌کنند چقدر برد دارند؟ شما یک خبر سراغ دارید که مسئولی در یک پیام‌رسان داخلی منتشر کرده باشد و رسانه‌ای ‏شده باشد؟ فقط یک خبر را مثال بزنید.

بعد هم آقای جاویدنیا شاید دلشان نخواهد از بسیاری از ‏امکانات استفاده کنند و مشکلی هم پیدا نکنند، آیا این معیار خوبی است برای این‌که مردم را هم از آن ‏امکانات محروم کنیم؟ شاید شما سینما هم دوست نداشته باشید بروید. یا فوتبال ببینید. مشکلی هم ‏برایتان پیش نیاید. با این استدلال موافقید که می‌شود فوتبال و سینما را هم تعطیل کرد؟ یا به مردم ‏بگوییم همین فوتبال‌های داخلی را ببینید.

به نظر می‌رسد چنین استدلال‌هایی امکان امتناع مردم را نداشته باشد و مخاطبان به دنبال رفع نیاز‌های خود باشند نه نسخه‌های تجویز شده از سوی مسئولان.

منبع: شهروند
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته: ۰