شایعه پشت شایعه در مورد گزارشگر ایرانی

مزدک میرزایی مهاجرت به لندن را تکذیب کرد/ من برای تفریح رفته‌ام!

مزدک میرزایی مهاجرت به انگلیس و حضور در شبکه ایران اینترنشنال را تکذیب کرد.
کد خبر: ۲۸۸۸
|
۰۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۹:۳۳

زندگی امروز- حوالی عصر دیروز بود که شایعه عجیبی شنیدیم؛ شایعه‌ای که این بار نه حول محور یک فوتبالیست بلکه پیرامون یکی از مشهورترین گزارشگران ایران می‌چرخید. اصل شایعه این بود: «مزدک میرزایی از ایران رفته تا از این پس با شبکه فارسی‌زبان ایران اینترنشنال همکاری کند؛ شبکه‌ای که برنامه‌هایش از لندن پخش می‌شود و مقامات کشوری همکاری با آن را به خاطر مواضعش ممنوع اعلام کرده‌اند.»

این شایعه خیلی زود به لطف فضای مجازی فراگیر شده و به یکی از سوژه‌های اصلی کانال‌ها و صفحات اینستاگرام بدل شد. همین قضیه کافی بود تا همه نگاه‌ها معطوف به مزدک شود.

اما دقایقی پیش "مزدک میرزایی" با انتشار این متن در صفحه مجازی خود، تمامی شایعات را تکذیب کرد.

مزدک میرزایی,اخبار صدا وسیما,خبرهای صدا وسیما,رادیو و تلویزیون

مزدک میرزایی متولد ۲۶ شهریور ۱۳۴۹ در شهر تهران است. میرزایی گزارشگر مسابقه‌های فوتبال در تلویزیون ایران است که او در سال ۱۳۸۴ موفق شد جایزه بهترین گزارشگر صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران را دریافت کند.

 

مزدک در ساختمان شبکه اینترنشنال درلندن حاضر شد

تحصیلات


مزدک میرزایی فارغ‌التحصیل مقطع دکتری حقوق بین‌الملل عمومی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران است.

 

سابقه فعالیت


 میرزایی از سال ۷۶ فعالیت خود را در صدا و سیمای ایران آغاز کرد.

 

آغاز گزارشگری


مسابقه میان تیم‌های نانت و موناکو نخستین بازی فوتبال بود که او موفق شد به مدت ده دقیقه در کنار جواد خیابانی قسمت‌هایی از آن را گزارش کند و پس از آن کم‌کم به گروه گزارشگران فوتبال شبکه سه تلویزیون پیوست.

 

خاطره انگیزترین گزارش


به گفته خود مزدک بازی فوتبال میان تیم‌های ملی ایران و کره جنوبی در مرحله مقدماتی جام جهانی ریوی برزیل، که با گل قوچان نژاد باعث صعود ایران به جام جهانی شد، خاطره انگیزترین گزارش وی بوده‌است.

 

شایعه پیوستن به شبکه تلویزیونی ایران اینترنشنال


اول مرداد 1398 شایعه پیوستن او به شبکه تلویزیونی ایران اینترنشنال و خروجش از ایران منتشر شد. خروج او از شبکه سه در کنار حذف عادل فردوسی پور از این شبکه چالش جدیدی را برای گروه ورزش شبکه سه پیش آورده است.


شایعه شده بود عادل فردوسی پور ممکن است به شبکه ای ماهواره ای بپیوند. در حالی که او به سرعت این شایعه را تکذیب کرد، خبر رسید که یار دیرینه اش، مزدک میرزایی به ایران اینترنشنال پیوسته و متأسفانه این خبر تکذیب نشد که نشد.

آفتاب نیوز : 
مسلماً به روی خودشان هم نمی آورند؛ مدیران تلویزیون را می گویم. شاید برایشان هیچ اهمیتی ندارد که مزدک میرزایی از ایران رفت. مگر روزی که سید محمد حسینی، فرشید منافی، مهدی رستم پور و خیلی های دیگر رفتند ککشان گزید؟
همین هفته قبل بود که شایعه شد عادل فردوسی پور پیشنهادهایی از شبکه ای خارجی دریافت کرده است؛ شبکه ای که معلوم است به کجا وصل است و مثل لاشخور به دنبال لقمه های حاضر و آماده است. شاید اولین کسانی که از خروج عادل خوشحال می شدند، مدیران مخالف او در تلویزیون بودند که سایه سنگین عادل و هواردارانش از سرشان برداشته می شد و قیافه حق به جانب می گرفتند که دیدید دلش با ایران نبود؟! اما موضع گیری عادل همه را ناکام گذاشت تا همچنان زیر فشار روانی بمانند و برای بازگرداندن مخاطب، دست به دامن ستاره های کاغذی شوند. بگذریم...

مزدک میرزایی ۴۹ ساله، مجری، گزارشگر و برنامه ساز بی حاشیه و مؤدبی است که زبان نقاد و زیرکی های عادل را ندارد یا نخواسته داشته باشد و بهانه دست کسی نداده است. همیشه سرش به کار خودش بوده و مثل همه عشق فوتبال ها در مستطیل سبز زندگی می کرد. از سبک زندگی و رفتارهایش معلوم بود همین که کار کند و هزینه های زندگی و آینده خانواده اش تأمین شود، راضی است و چندان جاه طلب و زیاده خواه نیست، اما چه شد که این مرد آرام، طغیان کرد و به گفته دوستانش به شبکه معاند ایران اینترنشنال پیوست؟ او از گزارشگران فوتبالی است که با برنامه هایی مثل گزارش ورزشی، نود و فوتبال برتر همکاری داشت؛ اما مانند جواد خیابانی و پیمان یوسفی، یک باره شبکه سه را ترک کرد.
زهره سادات هاشمی؛ مجری تلویزیون در واکنش به مهاجرت مزدک میرزایی در ..



اصلا مهم نیست که مزدک میرزایی الان کجاست!

مزدک میرزایی

«مزدک میرزایی به شبکه ایران اینترنشنال پیوست»! خبری که از روز گذشته در فضای مجازی مدام دست به دست می‌شود و بسیاری را شوکه کرده است. پیگیری‌های خبر تا اینجا که بی‌نتیجه مانده است و کسی آن را تایید نمی‌کند. تا اینکه به نقل از محمد تقوی، سرمربی پیشین تراکتورسازی که به عنوان کارشناس، با شبکه‌های خارجی همکاری می‌کند، اعلام می‌شود که میرزایی حتی از مقر این شبکه هم دیدار داشته است!

البته روز گذشته هم انتشار توئیت‌هایی از سوی نزدیکان مزدک میرزایی، حکایت از کوچ این مجری و همسرش به خارج از کشور داشت و حتی این‌گونه عنوان شد که او اکنون به لندن رسیده تا برای اجرا در یک شبکه ماهواره‌ای فارسی‌زبان آماده شود.

با این حال هنوز تایید رسمی مبنی برای پیوستن گزارشگر و مجری برنامه‌های ورزشی تلویزیون ایران به شبکه‌ی ماهواره‌ای انجام نشده و بخش‌های مختلف سازمان صداوسیما هم از صحت یا نادرستی خبر ابراز بی‌اطلاعی می‌کنند. بر این اساس، هر امکانی می‌تواند وجود داشته باشد: شایعه، ترفند یا خبر صحیح.

به هر حال، روزنامه‌های ورزشی و برخی سایت‌های خبری ترجیح دادند با توجه به جذابیت موضوع، گزینه‌ی نهایی، یعنی صحت خبر را مبنای کار خود قرار دهند.

البته در شرایطی به یک‌باره خبر پیوستن مزدک میرزایی به شبکه ایران اینترنشنال منتشر می‌شود که شاید بسیاری چنین خبری را با توجه به اتفاق‌های پیش‌آمده در چند ماه گذشته، درباره همکار دیگر وی، یعنی عادل فردوسی‌پور، محتمل‌تر می‌دانستند. هرچند در هفته گذشته خبری مشابه درباره فردوسی‌پور هم مطرح شد که در نهایت با تکذیب او، فضا آرام گرفت.

حالا بار دیگر خبر پیوستن مجری ـ گزارشگر دیگری مطرح می‌شود که زمانی با شبکه سه سیما همکاری داشته است.

مزدک میرزایی از نسل گزارشگران و مجریان فوتبالی است که با برنامه‌هایی مثل «فوتبال برتر» و «نود» و «گزارش ورزشی» همکاری داشت اما او هم مانند جواد خیابانی که به شبکه ورزش رفت یا پیمان یوسفی که از شبکه اول و برنامه «ورزش و مردم» سر درآورد، به یک‌باره شبکه سه را ترک کرد.

حالا هر روز و هر ساعت که از خبر پیوستن مزدک میرزایی به شبکه ماهواره‌ای فارسی زبان بگذرد و این خبر توسط او تکذیب نشود، احتمال صحت آن بیشتر در ذهن‌ها پررنگ می‌شود؛ خبری که بیش از نگاهی سرسری و کنجکاوانه به آن، نیازمند علت‌شناسی است.

سرمایه فقط معدن مس و طلا نیست

در همین راستا خبرنگار ایسنا در گفت‌وگویی با محمدرضا منصوریان ـ کارشناس و مجری باسابقه برنامه‌های ورزشی ـ دلایل بروز چنین فضاهایی ـ فارغ از درستی یا نادرستی خبر ـ و لزوم حفظ نیروی انسانی باتجربه تلویزیون به عنوان یک سرمایه را مطرح کرده است.

منصوریان در این زمینه اظهار کرد: جدای از اینکه ایشان به کشور دیگری کوچ کرده‌ باشند یا نه، این ماجرا کلیتی دارد. احساس می‌شود یک نوع فقدان مراقبت لازم برای خیلی از مهره‌ها در ورزش وجود دارد. این اتفاق مختص خبرنگاران و گزارشگران نیست، به نظر می‌رسد این لجام گسیختگی را در مورد ورزشکاران هم داریم. یک‌دفعه باخبر می‌شویم، فلان قهرمان ما خیلی راحت جذب فلان کشور شده و یا فلان مربی ما با کشوری قرارداد بسته است. متاسفانه ما هیچ برنامه‌ای نداریم که موظف به مراقبت و نگهداری از افرادی باشند که به هرحال به نظر می‌رسد سرمایه‌های واقعی این مملکت‌ هستند.

این کارشناس سپس مطرح کرد: سرمایه فقط این نیست که ما معدن مس و طلا داشته باشیم. این نیست که ما نفت و گوگرد داشته‌ باشیم. بخشی از سرمایه کشورمان ما این افراد هستند. ما گاهی اوقات می‌بینیم که افراد نخبه در ایران، خیلی راحت جذب کشورهای بیگانه می‌شوند و می‌روند. اما قبل از اینکه این اتفاق بیفتد معتقدم که هر سازمانی در هر ارگانی و در هر تشکیلاتی باید یک سیستم و دستگاه مراقبتی داشته باشد. وقتی می‌گوییم دستگاه مراقبتی، صرفا دستگاه امنیتی ـ اطلاعاتی نیست که ۲۴ ساعته مراقب فرد باشد. منظور این است که تشکیلاتی باید وجود داشته باشد که مرتبا با این افراد در ارتباط باشند و به معنای واقعی از آنها مراقبت کنند.

باید از امثال مزدک میرزایی و عادل فردوسی‌پور مراقبت می‌شد

این گزارشگر باسابقه ورزشی با بیان اینکه متاسفانه مراقبت از این افراد وجود ندارد، درباره‌ حواشی انتشار خبر خروج مزدک میرزایی از ایران و فعالیت در شبکه‌ای خارجی که البته هنوز تایید رسمی نشده است، گفت: فرض کنید با آقای مزدک میرزایی و امثال ایشان، مانند دیگران رفتار می‌شد. من انتظار دارم از افرادی مثل مزدک میرزایی، عادل فردوسی‌پور و ... که به نظر می‌رسد سرمایه‌های اصلی مملکت هستند، مراقبت می‌شد. احساس می‌کنم اگر آقای مزدک میرزایی دست به این کار زده باشد، به جایی رسیده است که همه‌ی درها را به رویش بسته دیده است؛ از تشکیلاتی که در آن کار می‌کرد بگیرید، تا جاهای دیگر.

منصوریان سپس گفت: مزدک میرزایی نیروی جوانی است که باید رو به جلو حرکت کند. او برای آینده خود برنامه‌ریزی کرده است و در این برنامه‌ریزی می‌بیند که هیچ جریان و سیستمی وجود ندارد که از او حمایت کند. برایشان السویه است که مزدک میرزایی باشد یا نباشد، پس این اتفاق می‌افتد. هر آدمی ظرفیت معین و مشخصی دارد. او هم در این مقطع دست به ریسک زده است. این مسئله پشتوانه و جریان سیاسی ندارد. ما باید ضعف را در خودمان پیدا کنیم؛ یعنی در تشکیلاتی که مزدک میرزایی و امثال او کار می‌کردند، باید شخص و اشخاصی وجود می‌داشتند که به شدت از اینها مراقبت می‌کردند و زمینه‌هایی را ایجاد می‌کردند که بتوانند به کار خود ادامه دهند.

نمی‌پذیرم پشت رفتن یا نرفتن مزدک میرزایی جریان سیاسی وجود داشته باشد

وی همچنین درباره این گزارشگر فوتبال گفت: مزدک میرزایی از دوستان و همکاران نزدیک من بود. پدرش در رادیو و تلویزیون سال‌ها با من همکاری می‌کرد. به هیچ وجه نمی‌پذیرم که پشت رفتن یا نرفتن مزدک میرزایی جریان سیاسی وجود داشته باشد. این را با اطمینان می‌گویم که رفتن احتمالی مزدک به هیچ عنوان شکل سیاسی ندارد. او در امورات زندگی‌اش احساس کرده است می‌تواند بیشتر از اینها تلاش کند و دیده شود؛ بنابراین فضای جدیدی را می‌خواهد تجربه کند. مزدک میرزایی کشورش را به شدت دوست دارد. حتما مستاصل شده است. جوانان ما به فضا و کار نیاز دارند. وقتی فضا بسته و این موارد فقط برای یک عده خاصی می‌شود، طبیعی است که این ناروایی‌ها هم ایجاد می‌شود.

وی در پایان گفت: ما در این ۱۰ سال گذشته بسیاری از نیروهای درجه یکمان را در حوزه‌های ورزش، نجوم، ریاضی و فیزیک و خیلی بخش‌های دیگر حفظ نکردیم. اینها چون درست مراقبت و حمایت نمی‌شوند و فضا برایشان کوچک است، دست به این ریسک می‌زنند.

محمدرضا منصوریان
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته: ۰