نوشیدنی رژیمی و خطر سکته
نوشیدنیهای مصنوعی شیرین ممکن است خطر ابتلا به بیماری قلبی و مرگ را در زنان
یائسه افزایش دهد.
به گزارش شفقنا، طی مطالعهی صورت گرفته روی دهها هزار زن یائسه که در طول بیش از ۱۰ سال انجام شده است، مصرف بیش از حد نوشیدنیهای رژیمی خطر سکته مغزی، بیماری قلبی و مرگ را در زنان یائسه افزایش میدهد.
بین نوشیدنیهای رژیمی و سکته مغزی ارتباط شدید ومستقیمی وجود دارد که بعلت انسداد شریانها و به ویژه رگهای خونی کوچکتر بوجود میآید.
بر اساس نتایج تحقیقات صورت گرفته نوشیدنیهای رژیمی به سیستم قلب و گردش خون آسیب میرسانند و بر همین اساس محدود کردن استفاده از نوشیدنیهای رژیمی، محتاطترین چیزی است که باید برای سلامتی انجام شود.
علائم یائسگی و درمان آن
محققان نوشیدنیهای رژیمی را به عنوان کالاهای کم کالری، نوشابه و نوشیدنیهای میوهای با جایگزینهای شکر مصنوعی تعریف میکنند.
با انجام آزمایشات صورت گرفته روی زنان یائسه محققان دریافتند که حتی مصرف کم یک نوشیدنی رژیمی در هفته سبب: ۲۳ درصد خطر سکته مغزی را افزایش داده است
۲۹ درصد خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش داده است
۱۶ درصد به هر علت خطر مرگ را افزایش داده استنتایج همچنین نشان داد که مصرف زیاد نوشیدنیهای رژیمی در زنان یائسه که بدون سابقه بیماری قلبی یا دیابت هستند، با خطر بیش از دو برابر افزایش سکته مغزی ناشی از انسداد در مغز مرتبط است.
زنان مبتلا به چاقی پس از یائسگی با نوشیدن نوشیدنیهای رژیمی دو برابر خطر ابتلا به سکته مغزی را در خود نسبت به کسانی که از این نوشیدنیها استفاده نمیکنند افزایش میدهند.