آیا سفر به آینده امکان‌پذیر است؟
فیزیک‌دانان در سال‌های اخیر در موضوع سفر به گذشته نتوانسته‌اند به تعریفی واحد برسند. تعدادی از فیزیکدانان مشهور جهان، سفر به گذشته را امکان‌پذیر می‌دانند. تعدادی دیگر بر این باورند که سفر به گذشته با مفاهیم فلسفی، ذهنی و حتی جسمی زندگی انسان ناهماهنگ است. از سوی دیگر اغلب دانشمندان بزرگ علم فیزیک، شیمی، نجوم و پزشکی بر این باورند که سفر به آینده و دیدن زمانی فراتر از عمر طبیعی انسان، به‌زودی امکان‌پذیر خواهد شد.
روز انتخابات کره شمالی؛ روزی که نباید کسی بمیرد!
دموکراسی به سبک کره شمالی
در کره‌ی شمالی، وقتی نوبت رای دهی فرد می‌رسد، به او یک برگه‌ی رای می‌دهند که روی آن نام فقط یک نفر ثبت شده است. قرار نیست که رای دهندگان چیزی در برگه‌ی رای بنویسند یا مقابل اسم کسی تیک بزنند. فقط آن برگه را تحویل می‌گیرند و در صندوق رای که در انظار عمومی قرار دارد، می‌اندازند.
وقتی می‌خواهید تصمیم بزرگی بگیرید، به عواقبش فکر نکنید
خرید خودکار یا نوشتن رمان؟
وقتی داروین می‌خواست ازدواج کند، تصویر خیال‌انگیزی در ذهن داشت: «همسری خوب و مهربان که روی مبل نشسته، آتشی که روشن است، و شاید موسیقی و کتابی هم در کار باشد». به همین اندازه کارتونی و غیرواقعی. اما می‌شود پرسید: مگر چه کار دیگری از دستش برمی‌آمد؟ مگر ما آدم‌ها پیش از اینکه کارهای بزرگ را واقعاً تجربه کنیم، چقدر می‌توانیم هزینه‌فایده‌شان را سبک‌سنگین کنیم؟ و حتی بیشتر از آن: چه می‌دانیم در آینده چه چیزی می‌تواند اوضاع را بهتر کند؟
الگوریتم‌های پیچیده‌تر، انسان‌های ساده‌لوح‌تر؟
انحصار و فرهنگ در عصر دیجیتال
در دهه‌های اولیۀ قرن بیستم، یکی از بهترین راه‌ها برای تبدیل شدن به خبرنگاری مشهور، کاری بود که به آن «کثافت‌کاوی» می‌گفتند: تعقیب شرکت‌های بزرگ نفتی و معدنی و افشای تخلفات، فساد‌ها و ظلم‌های آن‌ها. دنیای سیلیکون‌ولی نیز کثافت‌کاوان خودش را دارد. منتقدانی که نشان داده‌اند چطور دنیای جدید آنلاین جمع وسیعی از مشاغل فرهنگی را به خاک و خون کشیده است. اما ادوارد تنر، معتقد است بسیاری از استدلال‌های این منتقدان ایراد واحدی دارد: نزدیک‌بینی تاریخی.
چگونه شنوندۀ بهتری باشیم؟
بایدها و نبایدهای خوب شنیدن
گوش دادن ممکن است گهگاه هنری مغفول به نظر آید، شاید به این خاطر که اینقدر ارتباطمان الکترونیکی شده است. این خیلی بد است، چرا که شنوندۀ خوبی بودن می‌تواند به شما در همۀ جوانب زندگی، با خانواده و دوستان و همکاران سر کارتان، کمک کند. می‌خواهید که در شنوندۀ بهتر باشید
بحران گروگان‌گیری سفارت چگونه به تحریم ایران کمک کرد؟
بحران گروگانگیری برای آمریکایی‌ها سه درس گسترده‌تر داشت که تا به امروز بر روابط ایران و آمریکا و نیز بر استراتژی آمریکا در برابر ایران تاثیر می‌گذارند. نخستین درس این است که مقامات ایران، حتی پس از انقلاب، از محاسبات عقلانی مبتنی بر هزینه - فایده تبعیت می‌کنند.
حق هیچ‌کس را بر خودم به رسمیت نمی‌شناسم
آین رند، واعظی که خودخواهی را فضیلت می‌دانست
بر خلاف ایده‌های اخلاق‌گرای زمان، رند موعظه می کرد که خودخواهی فضیلت است و فرد فقط مکلف به خوشبخت کردن خود است: "انسان برای خاطر خودش وجود دارد، جستجوی رضایت و خوشبختی شخصی برترین هدف اخلاقی او است."
چرا شکست خود را باور نداریم؟
تفکر ناکامی‌ها و ناکاملی‌ها مایه شرمساری نیستند
ما مردمانی هستیم که در بسیاری موارد نه تنها حاضر به پذیرش ضعف‌های خود نیستیم، بلکه تلاشِ سیستماتیک و ستوده‌شده‌ای برای پنهان کردن ضعف‌های خود می‌کنیم؛ عدم‌انتشار آمار و اطلاعات در شرایط دشوار یا اطلاق «سیاه‌نمایی» به انتقاد از وضع موجود و بسیاری مصادیق دیگر که حین خواندن این متن حتما در دور و بر خود سراغ دارید.
فارسی‌زبان‌ها جهان را می‌چشند، انگلیسی‌ها آن را می‌بینند!
نتایج این پژوهش نشان داد که انگلیسی زبان‌ها در توصیف اشکال و رنگ‌ها در غالب واژگان بهتر بودند. به طور مثال همه توافق داشتند که یک شکل، مثلت است یا رنگش سبز است. اما صحبت کنندگان به زبان‌های فارسی و لائو در بیان مزه‌ها در غالب واژگان موفق‌تر بودند. وقتی از مشارکت کنندگان فارسی زبان خواسته شد که آب تلخ مزه bitter را توصیف کنند، همگی از واژه‌ی «تلخ» برای توصیفش استفاده کردند.
جایگاه «تساهل» و «مدارا» در منظومه فکری اسپینوزا
فیلسوف آشتی
سیاستمداران در قبال سرشت و کارکرد حقیقی دین در جامعه که همانا هموار نمودن طریق تساهل و آشتی است باید سیاستی درست اتخاذ کنند. به نظر من مهم‌ترین وظیفه این خواهد بود که مانع شوند دین به ورطه‌ خرافات افتد. به همین منظور و در راستای اندیشه اسپینوزا می‌خواهم مثالی بیاورم؛ طی دوران کمونیسم مذهب رومن-کاتولیک در میان تمامی احزاب سیاسی جامعه‌ لهستان مقبولیت عام یافت و به نوعی، میدان مشترک دینداران و غیردینداران بود.
قبلی۵بعدی