زندگی امروز/ در سنتهای كهن عربی رسم بر آن بود كه منسف را در سینی بزرگی روی میز قرار میدادند و مهمانان بهصورت ایستاده، درحالیكه دست چپ را بر پشت تكیه میدادند، با دست راست لقمه می گرفتند.
به گزارش زندگی امروز به نقل از پزشین وی، طرز تهیه مَنسَف , منسف یکی از خوراکی های برنجی رایج در کشورهای اردن، فلسطین، سوریه، عراق و عربستان است.منسف در کشور اردن غذایی رسمی بهحساب می آید.در این کشور منسف در اعیادی همچون عید فطر بسیار مورد توجه قرار دارد.دلیل اصلی نام گذاری این خوراک بزرگی سینی یا طبقی است که در آن غذا ریخته میشود(منسف به معنی سینی بزرگ است).در سنتهای کهن عربی رسم بر آن بود که منسف را در سینی بزرگی روی میز قرار میدادند و مهمانان بهصورت ایستاده، درحالیکه دست چپ را بر پشت تکیه میدادند، با دست راست لقمه می گرفتند.برای افطار امروز شما را به یک مهمانی ۱۰ نفره به صرف منسف لذیذ اردنی دعوت می کنیم.در اصل برای تهیه منسف از ماست ترش جامد و تخمیرشده استفاده میشود، ولی چنانچه آنرا در دسترس نداشته باشید، میتوانید از ماست ترش کیسه ای معمولی استفاده کنید.
مواد مورد نیاز برای ۱۰نفر
یک قاشق چایخوری زعفران نیم کیلو برنج آب به میزان لازم روغن نباتی یا کره (۱۰۰گرم) ۱۰حبه هل سبز یک کیلو و نیم گوشت بره (ترجیحاً گوشت پاچه یا همان ساق) ۵۰گرم دانه کاج ۵۰گرم مغز بادام خام حدود ۳قاشق روغن مایع کمی برگ جعفری ۱عدد پیاز نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه
در یک قابلمه مناسب (به اندازه کافی بزرگ) روغن را روی آتش ملایم حرارت دهید.گوشت را به روغن داغ افزوده و حرارت دهید.در این مرحله گوشت را خوب در روغن زیر و رو کرده تا دورتادور آن به رنگ طلایی درآید.پس با استفاده از یک قاشق شیاردار، گوشت را خارج کرده و در ظرفی در خارج از قابلمه نگاه دارید.پیاز را حدود ۱۰دقیقه در روغن حرارت دهید.فلفل، کرفس و سیر را به پیاز افزوده و حدود ۱۰ دقیقه دیگر حرارت دهید.۸ فنجان آب را افزوده و بگذارید تا به جوش آید.گوشت را به قابلمه برگردانده و هویج، گوجه فرنگی ، رب گوجه فرنگی، زیره، فلفل و نمک را به آن بیفزایید.در قابلمه را گذاشته و بهمدت ۲۰ دقیقه بگذارید بپزد.
در ادامه ی پخت
چند بار قابلمه را بررسی کنید تا چنانچه کفی روی آن (این کف حاوی چربی اضافه است) ایجاد شده باشد با قاشقی، آن را خارج کنید.همزمان با ادامه پخت، رشتههای اسپاگتی را طبق دستور روی جعبه آن (مانند آب پز کردن معمولی ماکارونی) بپزید.دقت داشته باشید که رشتهها به اندازه کافی نرم و قابل خوردن بشوند؛ چون قرار نیست بعدا آنها را دم کنیم.پس از پخت اسپاگتی، آن را آبکش کرده و در بشقاب بکشید.سپس به اندازه دلخواه برای هر نفر روی آن را با مایع گوشت پوشانده و با گشنیز و شوید بیارایید.همشهری شش و هفت